De bewezen voordelen van een ergonomische werkplek

De hele dag achter de computer geplakt zitten heeft een impact op de gezondheid. Bij een lange tijd zitten en werken achter de computer zal je al gauw merken dat het lichaam wordt belast door een onhandige houding. Op de lange termijn kan het vele uren per dag zitten zelfs het risico op hartaandoeningen, diabetes en een hoog cholesterolgehalte vergroten. Om deze problemen te minimaliseren is het naast voldoende levensbeweging, net zo belangrijk om te beschikken over een ergonomische werkplek. In dit artikel vertellen we je de voornaamste voordelen van het integreren van effectieve ergonomische oplossingen op de werkvloer. 

Draagt bij aan een vitaal team 

Een van de gezondheidsrisico’s van te veel zitten is rug- en nekpijn. De meeste mensen die aan een bureau werken, zitten namelijk in een verkeerde houding aan het bureau. Dit kan voortdurende pijn veroorzaken, vooral in de rug en nek. Om dit risico te minimaliseren, kun je ervoor kiezen om zit/stabureaus te plaatsen. Hierdoor verminder je niet alleen de zittijd, maar zorg je ook voor een productiever en vitaler team. Een onderneming die zijn best doet om de gezondheid en veiligheid van het team te garanderen, zal ervoor zorgen dat de werknemers minder vermoeidheid of ongemak ervaren tijdens de werkdag. Dit heeft een algeheel positieve impact op de welzijn van het team. Dit kan op zijn beurt het verloop verminderen, het absenteïsme terugdringen en het moreel van het team verbeteren.

Ben jij op zoek naar het beste voor je werknemers? Neem dan eens een kijkje bij de ergonomische oplossingen van Dataflex Nederland

Levert kostenbesparingen op 

Door de factoren te verminderen die leiden tot gezondheidsproblemen, kan de initiële investering van ergonomische oplossingen ervoor zorgen dat er aanzienlijk kan worden bespaard op kosten die gepaard gaan met werkongevallen- en verloop. Denk hierbij aan verminderingen in kosten omtrent verloren werkdagen, werknemerscompensatiekosten en verloopkosten. 

Daarbij kunnen de beste ergonomische oplossingen vaak de productiviteit verbeteren van het team. Door de werkplek zo te ontwerpen dat er gemakkelijk een goede werkhouding aangenomen kan worden, zal de werkplek efficiënter maken. 

Zorgt voor een veilige en gezonde bedrijfscultuur

Met handige oplossingen zoals ergonomische bureaustoelen, kabelmanagement en verstelbare 

monitorarmen ben je als onderneming proactief bezig om de veiligheid en gezondheid van de werkplek als kernwaarden te beschouwen. Dit toont aan dat je begrijpt dat gezonde werknemers het meest waardevolle bezit van je onderneming is. Het koesteren van een vitale bedrijfscultuur zal ongetwijfeld leiden tot betere menselijke prestaties voor jouw organisatie! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *